Trofej Ban jelačić


Trofej ban jelacic 2018

Sezona 2018

08. - 10. 06. 2018.

Raspored i rezultati

Trofej ban jelacic 2018

Sezona 2017

09. - 11. 06. 2017.

Rezultati

Propozicije natjecanja

 1. Pravo nastupa na turniru imaju dječaci rođeni u 2007. godini i kasnije, odnosno djevojčice rođene 2006. godine i kasnije.
 2. Svaka ekipa može uzeti maksimalno 2 gosta – igrača iz drugog kluba a da zadovoljava uvjete iz točke 1., i da njegov klub ne sudjeluje na turniru.
 3. Svaki klub sa sobom mora ponijeti sportske iskaznice sa valjanim liječničkim pregledom i na zahtjev organizatora mora ih dostaviti organizatoru.
 4. Sve ekipe sudjeluju na turniru na vlastitu odgovornost.
 5. Veličina igrališta je polovica nogometnog igrališta u poprečnom smjeru, sužena za 5 metara ispred velikih golova, s time da se vrata nalaze na aut-liniji.
 6. Dimenzije kaznenog prostora su 11 x 27 metara, a točka za izvođenje kaznenog udarca udaljena je 9 metara od linije vrata
 7. Dimenzije vrata su 5 x 2 metra
 8. Vrijeme trajanja utakmice je 2 x 12 minuta u grupnoj fazi natjecanja, 2 x 15 minuta u nokaut fazi, osim finalne utakmice koja se igra 2 x 20 minuta.
 9. U grupnoj fazi natjecanja za pobjedu se dobivaju 3 boda, a za neriješen rezultat po 1 bod.
 10. Poredak se utvrđuje po slijedećim kriterijima, navedenim redoslijedom:
  a) Više osvojenih bodova
  b) Međusobni susret dvije ekipe ili tablica više ekipa sa istim brojem bodova
  c) Bolja razlika postignutih i primljenih pogodaka
  d) Više postignutih pogodaka
  e) Ždrijeb
 11. U nokaut fazi natjecanja u slučaju neriješenog rezultata pucaju se kazneni udarci (po 3 izvođača). Ukoliko nakon 3 udarca bude i dalje neriješen rezultat, nastavljaju se pucati kazneni udarci (tzv. raspucavanje), sa svake strane po 1 izvođač do konačnog pobjednika. U raspucavanju treneri za svaki udarac mogu mijenjati izvođača, odnosno 1 igrač može pucati sve kaznene udarce. Prilikom izvođenja kaznenih udaraca treneri NE mogu mijenjati vratara
 12. Utakmica za 3. mjesto se ne igra već se izvode kazneni udarci (po 5 izvođača sa svake strane).
 13. Broj igrača u polju je 8 (7 igrača + vratar).
 14. Broj prijavljenih igrača na turniru je maksimalno 17. Izmjene se vrše u neograničenom broju, a igrač u igru može ulaziti više puta. Izmjene vratara su isto „leteće“.
 15. Zaleđe ne postoji
 16. Kod svih izravnih i neizravnih udaraca, protivnički igrači moraju biti udaljeni od lopte 5 metara.
 17. Svi izravni i neizravni udarci mogu se izvesti bez znaka suca utakmice. Ukoliko igrač traži da se protivnički igrači udalje od lopte 5 metara, mora čekati znak suca za izvođenje. U protivnom biti će dosuđen indirektan udarac za protivničku momčad.
 18. Ako namjerno dodanu loptu od suigrača vratar uhvati u ruke, protiv njegove momčadi će biti dosuđen neizravan slobodni udarac. Neizravan udarac se izvodi sa mjesta gdje je vratar uhvatio loptu. Ukoliko je uhvatio loptu na udaljenosti manjoj od 5 metara od gol crte, mjesto izvođenja udarca se pomiće na udaljenost od 5 metara od gol crte.
 19. Loptu koja je izašla preko poprečne crte (gol-aut) vratar ili igrač izvode kao neizravan udarac sa zemlje unutar kaznenog prostora. Pri tome lopta mora napustiti kazneni prostor.
 20. Udarac s kuta se izvodi s udaljenosti od 16 metara od bliže vratnice.
 21. Loptu koja je izašla preko uzdužne linije (aut), igrač ubacuje u igru rukom.
 22. U slučaju nepravilno ubačene lopte iz auta, sudac može zamoliti igrača (1-2 puta) da izvrši ubacivanje ponovno, a nakon toga lopta se dodjeljuje protivničkoj momčadi.
 23. Na turniru ne postoje žuti kartoni već samo crveni karton. Igrač koji je isključen više ne može igrati na istoj utakmici, a nakon 2 minute umjesto njega može ući drugi igrač. Isključeni igrač može igrati slijedeću utakmicu.
 24. U svim drugim slučajevima važe odredbe PNI Hrvatskog nogometnog saveza.